Voor mijn gevoel wordt 2018 echt het jaar van Instagram. Het social media platform heeft in 2017 al flinke stappen gezet, maar ze zijn nog lang niet klaar. In december hebben er een aantal updates plaatsgevonden die super interessant zijn voor jouw bedrijfsmarketing. De updates zijn, geen verrassing misschien, bijna allemaal gericht op Instagram Stories. Ik zet ze voor jou op een rijtje.

Stories Highlights

 

Was het je al opgevallen? Wanneer je naar jouw profiel gaat, dan zie je een bolletje met een plusje staan. Je kunt nu Instagram Stories opslaan op jouw profiel en ze extra aandacht geven.Je kiest een story, geeft het een naam en kiest eventueel voor een andere omslagfoto. Het mooiste van dit alles? De highlights blijven zo lang staan als jij wilt. Jij kan ze zelf wijzigen of verwijderen, maar zo lang je dat niet doet, blijven ze zichtbaar. Heb jij dus bijvoorbeeld een nieuwe blog online geplaatst of geef je binnenkort een webinar? Is er een nieuw product in de verkoop? Dan kunnen deze highlights ervoor zorgen dat anderen er nog een keer aan worden herinnerd.

Marlou Minten - Instagram Stories Highlights

 

Stories Archief

 

Wil jij je story niet tussen je highlights zetten, maar wil je hem wel graag gebruiken voor een ander social media kanaal of even bekijken? Dat is geen probleem! Alle stories die jij maakt worden automatisch gearchiveerd na 24 uur. Dit betekent dus ook dat je alle Instagram Stories, ongeacht wanneer je ze hebt opgenomen, in het highlight gedeelte kan plaatsen. De gearchiveerde Instagram Stories zijn alleen door jou te bekijken en ze blijven ook privé, behalve wanneer jij ze als highlight tentoonstelt op jouw profiel. Je vindt deze gearchiveerde stories terug op dezelfde plek waar jouw gearchiveerde berichten ook staan.

 

Marlou Minten - Instagram Stories Archief                        Marlou Minten - Instagram Stories Archief vervolg

 

 

Live meedoen

 

Ben jij al eens live gegaan via Instagram Stories? Dit is al langere tijd mogelijk, maar wat extra leuk is: mensen kunnen nu een aanvraag doen om mee te doen met jouw live video. Dit is een ontzettend leuke mogelijkheid wanneer je bijv. een Q&A geeft. In plaats van het typen van een reactie, kan iemand dus live en vraag stellen. Of ga bijvoorbeeld met een andere professional of Instagram influencer live op Instagram om mensen te informeren en inspireren.

Reageer op een Instagram Story

 

Berichten sturen op Instagram is niets nieuws, maar je kunt nu wel reageren op iemands Instagram Story door foto’s te remixen. Je kunt de Instagram Story kleiner of groter maken, je kunt erop tekenen, stickers toevoegen, tekst toevoegen, etc. Mocht je dus op een grappige manier willen reageren op een Instagram Story, dan kan dat op deze manier. Het lijkt alsof ze dit een beetje hebben ‘afgekeken’ van Snapchat, want het is namelijk ook mogelijk om de ontvanger het maar één keer te laten zien, maar je kunt het ook eindeloos laten herhalen door de ontvanger wanneer je dat wilt.

Op de foto aan de linkerzijde zie je de Instagram Story. Nadat je op het cameraatje hebt geklikt, kun je starten met het bewerken van de Instagram Story en zelf ook een foto toevoegen. Vervolgens klik je op versturen en krijgt de ander dit bericht binnen.

 

Marlou Minten - reageren op Instagram Stories       Marlou Minten - reageren op Instagram Stories vervolg

 

 

Reposten!!

 

Yes, daar is hij dan eindelijk. Tenminste, bij sommigen. Instagram is op dit moment aan het testen met ‘regrammen’. Dat wil zeggen dat je de afbeelding van iemand anders kan delen. Wanneer deze mogelijkheid voor iedereen beschikbaar is, dan is het ook makkelijker om jouw bedrijf niet alleen meer door hashtags, maar ook door regramming te laten groeien. Het was wel al mogelijk om te regrammen op Instagram, maar hier moet je een aparte app voor downloaden. Dit kost meer tijd en moeite en sommige mensen hebben er ook geen weet van. Vandaar dat regrammen nu nog niet echt veel wordt gedaan.

Gebruik jij Instagram al?

 

Ben jij al actief op Instagram? En zet je dit in voor jouw bedrijf? Je kunt mij hier volgen. Laat even een reactie achter met jouw Instagram gebruikersnaam zodat ik jou ook kan volgen!