Ik hoor het steeds meer om mij heen van vrienden, familie en andere ondernemers: ‘ik ben social media moe’. Wanneer ik dan vraag waardoor dit komt, zijn er drie redenen die altijd terugkomen:

  • Ik word gek van al die advertenties
  • Berichten die ik wil zien, zie ik pas een paar dagen later op mijn tijdlijn
  • Het voelt niet meer echt

Herken je jezelf daarin? Dan is Vero misschien het social netwerk waar jij binnenkort te vinden bent. Het is opgericht in 2015, maar sinds een paar weken is de app enorm gegroeid!

 

 

 

 

Vero lijkt op Instagram, maar dan anders 

Wanneer je Vero met een ander social media netwerk wilt vergelijken, dan is dat met Instagram. De grootste overeenkomst is dat je makkelijk foto’s en video’s kan delen met bijbehorende hashtags. De grootste verschillen zijn:

  • Vero heeft geen ingewikkeld algoritme. Volgers zien dus direct jouw content in plaats van een paar dagen later.
  • Plaats makkelijk linkjes naar interessante artikelen of blogs.
  • Deel jouw lievelingsdingen: van een tof boek dat je aan het lezen bent, tot muziek die je aan het luisteren bent of een film die je aan het kijken bent.
  • Bepaal wie jouw content ziet. Per bericht kun je aangeven of alleen je volgers het mogen zien of ook volgers van jouw volgers of iedereen.
  • Alle content komt als één grote verzameling op jouw Vero feed terecht.

Mijn geduld werd direct op de proef gesteld

Toen ik over Vero hoorde, heb ik de app direct gedownload en ben ik gaan testen. Dat was iets langzamer gedaan dan gezegd. Het downloaden ging vrij snel, maar het registreren wat minder.

De laadtijd was ontzettend traag en het aanmaken van een account duurde mij veel te lang. Ik heb de boel dan ook maar de boel gelaten en heb vandaag, een dag later, de app weer geopend. De snelheid is al iets beter, maar ik ga er ook vanuit dat de app nog sneller gaat worden. Doordat het de laatste paar dagen flink wat gebruikers erbij heeft gekregen, kan het dus wat langer duren voordat alles is geladen.

Wanneer ik het woordje ‘reconnecting’ zie staan, dan weet ik in ieder geval weer hoe laat het is 😉

I love the lay-out!

Er is één ding waar ik zeker wel een fan van ben en dat is de lay-out van de app. Het ziet er allemaal heel stylish uit en het is makkelijk te gebruiken. Je hoeft niet uit te zoeken hoe het werkt, want de icoontjes zijn duidelijk genoeg. Het stoere uiterlijk en de donkere achtergrond laten foto’s en video’s nog beter tot hun recht komen.

Daarnaast vind ik de kwaliteit van de foto’s die je plaatst echt veel beter dan op Instagram. Een andere mogelijkheid is om foto’s en video’s in ‘landscape’ vorm op je telefoon te bekijken. Superhandig!

Laat je inspireren

Vero is één grote grabbelton met content. Zoek je naar nieuwe muziek? Kijk dan naar de collecties van jouw vrienden, mensen die je volgt of anderen en ontdek nieuwe muziek. Dit kun je ook weer doen met Netflix series, films, boeken, bestemmingen en ga zo maar door!

Daarnaast zie je ook echt alleen de content die je wilt zien en komen er geen advertenties voorbij. Vero heeft zelf aangegeven dat ze nooit gebruik zullen maken van adertenties, maar daar heb ik mijn twijfels over wanneer deze app wereldwijd doorbreekt.

Wat denk jij?

Wat denk jij? Wordt dit een nieuwe rage en gaat hij boven de andere social media kanalen uitstijgen of wordt het een flop? Laat het mij weten in een reactie!

Ik ga het de komende tijd in ieder geval uitproberen, dus mocht je willen connecten, dan hoef je alleen maar op mijn naam te zoeken😊