Steeds meer mensen die ik spreek zijn echt zó enthousiast over Instagram. Inclusief ikzelf. Ik ben helemaal om en hou van Instagram. Misschien een beetje overdreven, maar het is gewoon ontzettend leuk. De reden waarom het zo leuk is: niets moet, alles mag. Al is het wel goed om als ondernemer na te denken over je Instagram strategie.
Maar dat lijkt mij logisch 😉

Anyway, ik help je graag op weg. Dit keer niet door weer in de wereld van Instagram te duiken, maar in de apps die jouw tijd op Instagram makkelijker en leuker gaan maken. En die er natuurlijk voor gaan zorgen dat jij meer klanten krijgt via Instagram. 

 

Pixlr

Geen app van Instagram, maar wel een must have. Je kunt hem downloaden voor op je telefoon, maar je kunt ook naar de website gaan.

Nu denk je misschien: maar ik heb Canva al… Of PicMonkey. Maar voor Instagram is Pixlr echt ontzettend fijn. Je kunt zelf filters creëren door meerdere filters over elkaar te plaatsen en deze zelf gecreëerde filter kun je vervolgens opslaan en voor je andere afbeeldingen gebruiken. Op die manier kun jij zorgen voor een unieke look & feel op Instagram die niemand anders heeft en dat levert nieuwe volgers en dus nieuwe klanten op. 

 

Story cutter for Instagram

Misschien ken je het probleem, misschien ook niet. Maar wanneer jij video’s maakt voor je Instagram Stories en dit rechtstreeks vanuit Instagram doet, dan moet je nogal een goed gevoel voor timing hebben. Voordat je het weet is je tijd namelijk op en word je halverwege een zin afgekapt.

Met Story cutter for Instagram kun jij video’s laten opsplitsten in meerdere fragmenten, die je vervolgens achter elkaar in je Instagram Stories plaatst. Je wordt niet meer afgekapt, de video’s lopen vloeiend in elkaar over en je krijgt geen berichtjes meer van mensen die vragen: ‘je stopt halverwege in je verhaal, waar blijft de rest?’ 

 

9cut for Instagram

Ik heb deze zelf nog niet gebruikt, maar wel getest en ik vind hem echt supertof. Je kunt één afbeelding in meerdere blokjes knippen, dus bijv. in 3x1 of in 3x2, maar bijvoorbeeld ook 3x3. Bij die laatste zien mensen wanneer ze naar je profiel gaan alleen die afbeelding die in 9 stukjes is gesplitst. Best wel cool dus en het zorgt zeker voor een originele Instagramfeed!

Enige nadeel: mensen krijgen opeens 9 foto’s in hun overzicht te zien en waarschijnlijk zijn ze niet allemaal even mooi. Wel worden mensen vaak nieuwsgierig en gaan ze naar je profiel. Daar zien ze dan direct de volledige afbeelding. Top dus! 

 

Save & Repost for Instagram

Soms kom je content tegen op Instagram die echt super inspirerend is. Content die je mooi vindt, wilt opslaan en misschien zelfs wilt delen. Met deze app kan het allebei. Het is echt heel erg makkelijk en ik vind het één groot voordeel hebben ten opzichte van de app Repost for Instagram en dat is dat er geen tekentje op de afbeelding komt te staan dat het gerepost is. Wel zo netjes natuurlijk om diegene die het heeft geplaatst in jouw bericht te vermelden. 

Ik vind het vooral handig omdat ik vaak dingen tegenkom die ik inspirerend vind. Ik repost eigenlijk nooit, maar ik sla het wel op wanneer ik er bijv. mooie kleuren in vind zitten of wanneer ik een houding van iemand op een foto mooi vindt. Ik kan dit dan voor mijn eigen branding gebruiken. 

 

Follower Analyzer

Deze app geeft je een duidelijk overzicht in bepaalde statistieken, die je niet direct in Instagram in één oogopslag ziet. Je kunt bijv. zien wie de ‘top likers’ van je bericht zijn, wie het vaakst een reactie achterlaat, maar ook wie jou niet terugvolgt. Ook geeft deze app je een overzicht van het gemiddelde aantal likes dat je krijgt per post, maar ook het aantal reacties en kun je in één oogopslag zien welke hashtags jij het vaakst gebruikt.

Ik vind het ontzettend handig. Niet alleen voor de statistieken, maar ook soms om te kijken of iemand mij ook volgt. Ik heb het al vaker gehad over het ‘volg-ontvolg’ spelletje. Ik hou er absoluut niet van. Wanneer iemand mij gaat volgen, bekijk ik eerst het profiel. Spreekt het mij aan? Dan volg ik diegene terug. Met deze app check ik vervolgens of diegene mij na een tijdje nog steeds volgt. Is dat niet het geval, dan ben ik ook een echte bitch en ontvolg ik de ander ook. Waarom? Omdat ik niet van dat soort personen hou. Die zie ik liever niet op mijn tijdlijn voorbij komen. 

 

Tijd om te downloaden!

Het is tijd om deze apps te downloaden en aan de slag te gaan. Heb jij nog een andere app waar jij niet zonder kan in combinatie met Instagram? Let me know.

En… Vergeet niet om mijn e-book hier aan te vragen zodat jij ook het optimale uit Instagram Stories weet te halen.